Rinkimų informacija
Tai nėra politinė reklama, rinkimuinfo.lt nepriklauso ir neturi ryšio nei su vienu politiniu subjektu. rinkimuinfo.lt tikslas yra supaprastinti aktualios informacijos paiešką. Visa surinkta informacija yra iš viešų šaltinių. Šis puslapis pilnai finansuojamas iš fizinio asmens lėšų.

Už ką balsuoti 2024 m. Lietuvos prezidento rinkimuose?

Prezidento rinkimų 2024 m. kandidatai

← Visi kandidatai

Artėjantys 2024 metų Lietuvos prezidento rinkimai yra svarbus įvykis, kuriame piliečiai turės rinktis iš įvairių kandidatų, kurių politinės platformos ir pažadai labai skiriasi. Šiame straipsnyje apžvelgiame keletą kandidatų, kurie pateikė savo politinius tikslus ir vizijas, siekiant padėti rinkėjams priimti informuotą sprendimą.

Giedrimas Jeglinskas. Kandidatas nuo "Demokratų sąjunga Vardan Lietuvos" partijos

Giedrimas Jeglinskas akcentuoja stiprų Lietuvos dalyvavimą tarptautinėse organizacijose ir paramą Ukrainai. Jis yra už aktyvų ir ryžtingą dalyvavimą NATO veikloje, siekiant užtikrinti Lietuvos ir jos sąjungininkų saugumą. Kandidatas taip pat pabrėžia ekonominės diplomatijos svarbą, atveriant naujas galimybes Lietuvos verslui.

Andrius Mazuronis. Kandidatas nuo "Darbo partijos"

Andrius Mazuronis sutelkia dėmesį į visuomenės savarankiškumą ir minimalų valstybės kišimąsi į gyventojų gyvenimą. Kandidato tikslai yra mažinti biurokratiją ir skatinti verslumo plėtrą, taip pat stiprinti piliečių teises ir laisves, įskaitant įstatymų leidybos iniciatyvas ir teisę į referendumus.

Gitanas Nausėda. Nepriklausomas kandidatas

Gitanas Nausėda siekia tęsti savo darbą stiprinant Lietuvos ekonomiką, užtikrinant socialinį teisingumą ir didinant šalies gynybinį pajėgumą. Jis yra už didesnį dėmesį švietimui, sveikatos apsaugai ir aplinkos apsaugai. Nausėda taip pat pabrėžia, kad Lietuva turėtų vaidinti aktyvų vaidmenį Europos Sąjungoje, stiprinant bendradarbiavimą ir plėtojant bendras politikas.

Ignas Vėgėlė. Kandidatas nuo "Laisvė ir teisingumas" partijos

Ignas Vėgėlė pabrėžia nacionalinio suvereniteto svarbą, piliečių dalyvavimą politiniame procese per referendumus ir įstatymų leidybą, taip pat nori sumažinti valstybės kišimąsi į verslą ir asmeninį gyvenimą. Jo politika yra nukreipta į ekonominę laisvę ir socialinės atskirties mažinimą.

Ingrida Šimonytė. Kandidatė nuo TS-LKD partijos

Ingrida Šimonytė siūlo stiprinti Lietuvos pozicijas Europoje ir pasaulio arenoje, užtikrinti gynybos stiprumą ir įgyvendinti teisingumą visose visuomenės srityse. Jos programoje akcentuojamas skaidrumas, profesionalumas ir žmogaus teisių gynimas.

Eduardas Vaitkus. Nepriklausomas kandidatas

Eduardas Vaitkus yra nusiteikęs kritiškai prieš dabartinę politinę sistemą, pabrėždamas nepriklausomybę ir neutralumą, kritikuoja esamą politiką, kuri, jo manymu, yra pernelyg priklausoma nuo tarptautinių institucijų.

Dainius Žalimas. Kandidatas nuo "Laisvės partijos"

Dainius Žalimas akcentuoja teisės viršenybę, stiprią užsienio politiką ir gynybos politiką, kuri remiasi bendradarbiavimu su tarptautiniais partneriais ir teisingo finansų valdymo principais, užtikrinant skaidrų ir efektyvų lėšų panaudojimą.

Remigijus Žemaitaitis. Kandidatas nuo "Nemuno aušra" partijos

Remigijus Žemaitaitis siūlo radikalius pokyčius, pabrėžiant piliečių vienybę ir aktyvumą, kritikuoja biurokratiją ir siūlo daugiau dėmesio skirti eilinių piliečių problemoms.

Balsuodami už vieną iš šių kandidatų, rinkėjai turėtų atsižvelgti į jų siūlomas politikos kryptis ir tai, kaip jos atitinka asmenines vertybes, lūkesčius ir šalies ateities viziją. Svarbu ne tik išgirsti, ką kandidatai žada, bet ir įvertinti, kaip jų praeities veikla ir patirtis atitinka šiuos pažadus.